FBI în alertă maximă: Datele personale ale patru milioane de agenți federali, piratate

05 Iun 2015
FBI în alertă maximă: Datele personale ale patru milioane de agenți federali, piratate
Datele personale confidențiale aparținând unui număr de patru milioane de foști sau actuali agenți federali au fost piratate. Guvernul SUA a anunțat că "intruziunea cibernetică" a fost detectată în aprilie 2015 de Office of Personnel Management (OPM), care colectează informațiile angajaților federali, gestionează personalul guvernului și atribuie acreditările membrilor săi, relatează CNN.

Postul de televiziune susține că cifra este mult mai mare decât cea admisă oficial, fiind vorba despre mai multe atacuri informatice. Autoritățile suspectează că atacurile au fost comise în decembrie de hackeri chinezi. În mod normal, programul Einstein de protecție al OPM ar fi trebuit să apere datele confidențiale de atacurile hackerilor, sau cel puțin să detecteze intruziunile informatice. CNN susține că acesta nu funcționează deloc așa cum ar trebui.

Într-un comunicat, OPM afirmă că datele personale aparținând unui număr de 4 milioane de actuali și foști angajați ai guvernului ar fi compromise. FBI a declarat într-un scurt comunicat că investighează problema și "va lua în serios orice atac potențial împotriva sistemelor din sectoarele public și privat".

Alte stiri din Externe

Ultima oră