Regii Belgiei, la căpătâiul răniţilor în atentatele de la Bruxelles. Au învăţat din greşeli

23 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Regii Belgiei, la căpătâiul răniţilor în atentatele de la Bruxelles. Au învăţat din greşeli

Regii Belgiei, Philippe şi Mathilde, s-au deplasat în cursul zilei de miercuri la spitalul Erasmus din Anderlecht, unde sunt spitalizate câteva dintre victimele atentatelor de la Bruxelles.
Cuplul regal a fost însoţit de premierul Charles Michel şi de ministrul Afacerilor Sociale şi Sănătăţii Publice, Maggie De Block.
Regii, precum şi echipa premierului, au discutat cu personalul medical, dar şi cu răniţii, după cum relatează parismatch.com.
După ce au participat la momentul de reculegere naţională în memoria celor ucişi în atentate, la Bruxelles, regele şi regina sunt aşteptaţi la Spitalul Militar Reine Astrid la Neder-over-Heembeek, unde vor întâlni alte victime, precum şi pe membrii familiilor acestora şi personalul medical.
Un bilanţ încă provizoriu al atentatelor de la aeroportul internaţional din Bruxelles şi de la metroul din capitala belgiană indică 31 de morţi şi 260 de răniţi.
După atentate, regele Philippe s-a exprimat, în numele său şi al soţiei sale, regina Mathilde, într-o scurtă alocuţiune solemnă rostită la televiziunea belgiană, condamnând acţiunile teroriste şi îndemnând la unitate.
După atentatele de la Paris, din noiembrie trecut, apoi alerta teroristă instituită la Bruxelles, unde se află „cuibul” teroriştilor care au acţionat şi în Franţa, cuplul regal belgian a gafat inexplicabil.
A fost un adevărat scandal în presă pentru că familia regală a decis în plină alertă de gradul 4 să-şi continue un voiaj în Bretania, planificat cu ceva vreme înaintea atentatelor de la Paris, fără a da vreun semn sau mesaj în legătură cu situaţia care se crease în Belgia.
Cuplul regal a profitat de un weekend de thalassoterapie, înscriindu-se sub un alt nume la centrul respectiv, potrivit jurnaliștilor francezi de la Canard Enchaine, citați de Le Soir. În acest timp, la Bruxelles erau alerte teroriste după alerte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră