Incidente violente la Milano, din cauza Expoziţiei Universale

01 Mai 2015
Incidente violente la Milano, din cauza Expoziţiei Universale
Incidente violente au izbucnit vineri după-amiază la Milano, în Italia, între poliţie şi zeci de persoane purtând cagule şi măşti de gaz, în timpul manifestaţiei oponenţilor Expoziţiei Universale, relatează Le Point.
Manifestanţii au incendiat cel puţin un magazin şi au aruncat cu pietre în poliţişti, care au fost nevoiţi să facă uz de gaze lacrimogene.

Poliţia a primit întăriri, iar tunurile cu apă au fost şi ele folosite, pentru a stinge focul care cuprinsese mai multe maşini. Anterior, sute de manifestanţi spărseseră geamurile unei bănci şi ale unei agenţii imobiliare şi scriseseră pe zidul unui McDonalds „Expo mafia!”, căci firma de fast-food este unul dintre partenerii expoziţiei care şi-a deschis porţile oficial vineri dimineaţă, în nordul oraşului.

Șeful Guvernului italian, Matteo Renzi, a inaugurat oficial Expoziția Universală de la Milano, afirmând că acest eveniment care a dat naștere la scandaluri și întârzieri este acum o realitate. Papa Francisc pledase anterior, într-un mesaj video, ca expoziția pe tema alimentației să fie ocazia pentru globalizarea solidarității, avându-i în vedere îndeosebi pe cei defavorizați.

„În lunile următoare, lumea va putea gusta Italia. Îi va gusta specialitățile, produsele specifice, dar mai ales dorința profundă ca țara noastră să scrie o pagină de speranță”, a adăugat premierul italian. „Nu ne putem ascunde, nu ne putem preface că nu se întâmplă nimic. Expo este înainte de toate dorința de a privi lumea așa cum este și de a încerca să o schimbăm”, a spus Renzi. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră