Explozie în Turcia. Cel puţin 27 de persoane au fost rănite

12 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Explozie în Turcia. Cel puţin 27 de persoane au fost rănite

Deşi nu s-a făcut încă o declaraţie oficială privind incidentul, la originea atacului pare să fie organizaţia teroristă PKK, care, de la expirarea acordului de încetare a focului, în iulie 2015, s-a aflat la originea mai multor atentate cu bombă îndreptate împotriva civililor şi a unor oficiali.

Şeful Poliţiei din Van, Suat Ekici, a declarat că 27 de persoane au fost rănite în atacul, care a vizat un post de pază aflat lângă sediul filialei partidului AK, două dintre ele fiind în stare critică.

Deputatul AK Burhan Kayatürk a declarat la CNN Turk că iniţial au fost raportate 11 persoane rănite care au fost transportate la spitalele din apropiere. El a mai spus că atacul a vizat sediul filialei AK şi postul de pază de lângă acesta. Beşir Atalay,  fost ministru de interne şi deputat AK, a declarat la NTV că 19 persoane au fost rănite în atac.

În opinia lui Kayatürk, faptul că atacul a avut loc în prima zi a sărbătorii religioase Qurban Bayram, cunoscută şi ca Eid al-Adha, a făcut ca numărul victimelor să fie mai mic. Şi asta deoarece conducerea AK programase pentru a doua zi de bairam o ceremonie oficială. 

Conform relatărilor de la faţa locului, centrul oraşului era aproape gol în momentul exploziei, localnicii fiind la slujba religioasă sau cu rudele. Primele imagini de la locul exploziei arată că mai multe clădiri din zonă au fost avariate de deflagraţie.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră