ATENTAT SINUCIGAȘ la Istanbul. Televiziunile din Turcia anunță mai mulți morți și răniți (VIDEO)

12 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
ATENTAT SINUCIGAȘ la Istanbul. Televiziunile din Turcia anunță mai mulți morți și răniți (VIDEO)

UPDATE: 17:15 - Atacatorul sinucigaş este membru al Statului Islamic, a declarat premierul turc. El a intrat recent în Turcia din Siria şi nu se află pe lista suspecţilor militanţi, a adăugat Ahmet Davutoglu.

UPDATE 13:45 - Explozia produsă la Istanbul a fost comisă de un atacator sinucigaș sirian, iar printre victime se află atât cetățeni turci, cât și străini, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Doi oficiali turci în domeniul securității au afirmat că există o probabilitate ridicată ca la originea atentatului să se afle gruparea jihadistă Statul Islamic.

UPDATE 11:36 - Cel puțin opt persoane au murit în urma exploziei puternice produse în piața Sultanahmet din centrul Istanbulului.

Televiziunea turcă Haberturk a anunțat că mai multe persoane au fost rănite în urma deflagrației, dar și că explozia ar fi putut fi cauzată de un atentator sinucigaș.

.............................

O puternică explozie s-a produs, în această dimineață, în piața istorică Sultanahmet din Istanbul. Televiziunile din Turcia au anunțat că, în urma deflagrației, mai multe persoane au fost ucise, relatează Reuters. Mai mult, potrivit unei surse citate de Reuters, părţi din corpurile victimelor ar fi fost văzute la locul exploziei, informaţie confirmată şi de un ofiţer de poliţie.

Martori prezenți la locul incidentului au declarat că au auzit o deflagrație puternică, iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet.

"Sunt foarte mulți răniți, majoritatea turiști", a declarat pentru CNN jurnalistul turc Hakan Bronze.

Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută. Forțele de poliție au încercuit zona.

Alte stiri din Externe

Ultima oră