Explozie într-un avion cu 74 de pasageri la bord! Pilotul a reușit să aducă aeronava la sol (VIDEO)

03 Feb 2016 | scris de Veronica M. Florentina
Explozie într-un avion cu 74 de pasageri la bord! Pilotul a reușit să aducă aeronava la sol (VIDEO)

Avionul somalez, cu 74 de pasageri la bord, a aterizat pe aeroportul internațional din Mogadishu.

Două persoane au fost rănite în urma incidentului. Informații neverificate susțin că unul dintre pasageri ar fi căzut prin gaura provocată de explozie. Această informație este susținută și de faptul că Mohamed Hassan, un polițist din orașul Balad, a declarat că localnicii ar fi găsit cadavrul unui bărbat în mai în vârstă.

Avionul, apaținând Daallo Airlines, avea ca destinație Djibouti, însă a fost nevoită sa aterizeze la câteva minute după ce decolase.

"Cred că a fost o bombă", a declarat pilotul Vladimir Vodopivec, citat de cotidianul belgrădean Blic.

"Din fericire, comenzile de zbor nu au fost afectate astfel încât am putut reveni și ateriza pe aeroport. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva în cariera mea de pilot. Am pierdut presiunea în cabină. Mulțumesc lui Dumnezeu că s-a terminat cu bine", a mai spus pilotul de 64 de ani.

Awale Kullane, ambasadorul Somaliei la Națiunile Unite, care s-a aflat la bordul aeronavei, a scris pe Facebook că a auzit un zgomot puternic și că, timp de câteva secunde, nu a mai văzut nimic din cauza fumului.

Oficialul a postat și un video în care se vedea cum pasagerii își pun pe față măștile cu oxigen, însă înregistrarea a fost îndepărtată ulterior de pe rețeaua de socializare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră