Experţi: Resturile găsite pe insula Reunion aparţin zborului MH370 al Malaysia Airlines

04 Sep 2015
Experţi: Resturile găsite pe insula Reunion aparţin zborului MH370 al Malaysia Airlines
Bucata de aripă de avion, găsită pe insula franceză Reunion în vară, provine ”cu certitudine” de la aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines, dispărută în martie 2014 cu 239 de persoane la bord, în timp ce zbura între Kuala Lumpur și Beijing, a anunțat justiția franceză, citată de RFI.

Experții pot ”afirma cu certitudine că flaperonul descoperit la Reunion în 29 iulie 2015 corespunde cu cel al zborului MH370”, potrivit unui comunicat al parchetului din Paris, care confirmă declarațiile guvernului malaiezian.

La sfârșitul lunii iulie, un fragment de avion a fost descoperit pe țărmul estic al insulei Reunion din Oceanul Indian. Dispariția anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviației civile. Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o oră după decolare, pe 8 martie 2014.

Nicio urmă a avionului nu fusese găsită, în ciuda unor cercetări intense conduse de Australia în sudul Oceanului Indian. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră