Execuţii pe repede înainte. Motivul este grotesc!

04 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Execuţii pe repede înainte. Motivul este grotesc!

Statul american Arkansas plănuieşte să execute în 10 zile opt deţinuţi condamnaţi la moarte pentru comiterea unor crime, deşi execuţia lor era programată în luna aprilie, relatează New York Times. Cazul este fără precedent în istoria recentă a SUA.

Motivul pentru care cei opt bărbaţi, patru albi şi patru de culoare,vor fi executaţi pe repede înainte este că unul dintre medicamentele folosite la execuţie va expira în curand.

Este vorba despre midazolam, unul dintre cele trei tipuri de substanţe folosite la execuţia prin injecţie letală. Midazolam-ul este utilizat pentru a induce inconştienţa înainte de administrarea bromurii de pancuronium, care paralizează sistemul nervos, şi a clorurii de potasiu, care opreşte inima.

Dacă midazolam-ul nu este eficient, condamnaţii mor în chinuri, aşa cum s-a şi întâmplat în unele cazuri, relatează CNN. Coaliţia susţinătorilor abolirii pedepsei cu moartea va încerca să obţină suspendarea acestor execuţii, catalogând decizia autorităţilor "grotescă şi fără precedent".

Alte stiri din Externe

Ultima oră