Evacuare masivă în sud-estul Franţei din cauza incendiilor. Panică pe Coasta de Azur şi Corsica

26 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Evacuare masivă în sud-estul Franţei din cauza incendiilor. Panică pe Coasta de Azur şi Corsica

Incendiile de foc din sud-estul Franței au forțat evacuarea a 10.000 de persoane peste noapte, spun oficialii. Sute de pompieri au fost trimiși pentru a lupta împotriva incendiilor de lângă Bormes-les-Mimoses, în regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur a țării, relatează BBC.

Franța a cerut ajutorul ţărilor din UE pentru în combaterea incendiilor. Circa 4.000 de hectare de teren au ars de-a lungul coastei mediteraneene, în munți și pe insula Corsica.

"Evacuările, cel puțin 10.000, au urmat avansării focului", a declarat un oficial de incendiu, citat de agenția de știri AFP. "Este o zonă care îşi dublează populația în timpul verii", a adăugat oficialul.
Unul dintre cele mai grave incendii a izbucnit într-o zonă în apropierea stațiunii Saint-Tropez. În Corsica, sute de case au fost evacuate.

În general, mai mult de 4.000 de pompieri și trupe sprijinite de bombardiere de apă au încercat să stingă flăcările încă de luni. Cel puțin 12 pompieri au fost răniți și 15 ofițeri de poliție s-au intoxicat cu fum, spun oficialii.

Lisa Minot, un turist britanic care se află într-un camping lângă St-Tropez, a declarat pentru BBC că toți turiștii au fost evacuați la ora locală 2 (ora 00:00 GMT) și au petrecut noaptea pe plajă, deoarece nu era sigur să rămână în campingul din pădure.

Ea a spus că până la 3.000 de persoane - inclusiv turiștii din alte locuri de campare - au ajuns pe plajă. "Oamenii sunt foarte obosiți", a spus Minot, adăugând că printre cei evacuați sunt şi copii foarte mici. Turista britanică a mai spus că există relatări că unele campinguri au fost deja distruse de incendii.

Sursa foto: BBC
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră