Europa, sub asalt. În Cehia, poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva imigranțiilor

01 Aug 2015
Europa, sub asalt. În Cehia, poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva imigranțiilor
Poliția cehă a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene pentru a stăvili protestele imigranților clandestini. Aflați în așteptarea expulzării, aceștia au încercat să fugă dintr-un centru special unde erau cazați, relatează Agerpres.

Incidentele s-au petrecut la Bela-pod-Bezdezem, în nord-vestul țării. O unitate specială a forțelor de ordine a trebuit să intervină din cauza intensității protestelor a aproximativ o sută de imigranți.

Acești imigranți pe cale de a fi expulzați spre țările de unde au intrat ilegal în spațiul Schengen sunt originari în special din Afganistan, Pakistan și din Irak, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliției. Ei încercau să fugă din centrul de la Bela-pod-Bezdezem și au provocat pagube materiale în interior.

După ce a lansat apeluri la calm în engleză și arabă, poliția a recurs la diferite mijloace, „la cătușe și gaze lacrimogene”, a mai spus reprezentanta Poliției.

Numai în cursul zilei de vineri, poliția pentru străini a reținut circa 120 de imigranți clandestini pe teritoriul Republicii Cehe.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră