Un eurodeputat UKIP, favorit la şefia partidului, în stare gravă după o bătaie în Parlamentul European

06 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Un eurodeputat UKIP, favorit la şefia partidului, în stare gravă după o bătaie în Parlamentul European


El a fost pus la pământ după ce a fost lovit de un alt membru al partidului, incidentul petrecându-se la sediul din Strasbourg al Parlamentului European.
Woolfe se află internat la secţia de terapie intensivă a unui spital din Strasbourg şi ar fi suferit o hemoragie cerebrală, potrivit presei internaţionale.
Nigel Farage, liderul interimar al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), Steven Woolfe şi restul membrilor grupului parlamentar al formaţiunii din PE au participat la o reuniune desfăşurată în sediul din Strasbourg al Legislativului UE. La finalul întrevederii, între Steven Woolfe, favorit pentru preluarea conducerii UKIP, şi un alt eurodeputat UKIP a avut loc o altercaţie, Woolfe fiind lovit cu pumnul de colegul său.

Steven Woolfe s-a prăbuşit în drumul spre ieşirea din sediul Parlamentului European, din Strasbourg, la scurt timp după altercaţie.
UKIP se află în plină furtună, după demisia Dianei James, noul său lider, la numai opt zile după alegerea sa în fruntea partidului.
UKIP a avut o campanie intensă în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.
Steven Woolfe a încercat să câştige preşedinţia partidului la congresul de la Bournemouth, luna trecută, dar candidatura sa, depusă prea târziu, nu a fost admisă. El a denunţat atunci „o lovitură de stat”.
Deputatul european, care a recunoscut că a fost pe punctul de a se alătura conservatorilor Theresei May, a anunţat marţi că va candida pentru şefia partidului UKIP.
Potrivit DailyMail, cel care l-ar fi lovit ar fi colegul său de partid, Mike Hookem. Conflictul ar fi pornit după declaraţia lui Woolfe potrivit căreia ar fi luat în considerare să treacă în tabăra conservatorilor, după ce s-a declarat entuziasmat de direcţia pe care a luat-o premierul Theresa May.

Alte stiri din Externe

Ultima oră