Un...Euclid ar putea fi succesorul ministrului-macho al Finanțelor din Grecia

06 Iul 2015
Un...Euclid ar putea fi succesorul ministrului-macho al Finanțelor din Grecia
Atena este în așteptarea unui înlocuitor pentru ministrul-macho, Yanis Varoufakis, care a condus Finanțele până luni, când a demisionat, spre surpriza tuturor. Succesorul va fi anunțat după o reuniune a liderilor politici eleni, dar până atunci presa face speculații.

Potrivit presei de la Atena, printre posibilii înlocuitori ai lui Varoufakis se află Euclid Tsakalotos, coordonatorul negocierilor cu creditorii internaționali, și George Stathakis, actualul ministru al Economiei.

Ministrul grec de Finanțe, devenit vedetă în mass-media internaționale nu doar pentru intransigența sa în fața creditorilor și a măsurilor de austeritate impuse Greciei, ci și datorită stilului său vestimentar și atitudinii sale de macho, și-a anunțat luni dimineață demisia.

Potrivit Reuters, demisia sa înlătură un obstacol major în calea unui acord care să mențină Grecia în zona euro. Pe fondul relațiilor deja extrem de reci, Varoufakis i-a înfuriat și mai mult pe partenerii europeni la sfârșitul săptămânii trecute, acuzându-i pe creditori de ”terorism” și de intenția de a-i ”umili pe greci”.



Mai multe informații despre Grecia, Varoufakis, criza datoriilor și multe altele, găsiți la mariutuca.ro, rubrica Externe!


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră