Au păcălit nemţii cu bani româneşti scoşi din circulaţie

29 Mai 2015
Au păcălit nemţii cu bani româneşti scoşi din circulaţie
Au crezut că fac o afacere, dar au fost păcăliți. Doi nemți au fost păcăliți în ultima vreme numai la Neumarkt, dar numărul victimelor escrocheriei ar putea fi mult mai mare.

În primul episod, doi români au simulat o pană de benzină și au convins un german să le dea bani, oferindu-i o veche bancnotă românească de dinainte de denominare.

S-a întâmplat la Postbauer-Heng, în districtul Neumrakt din Bayer. Potrivit portalului Neumarktonline.de, sâmbăta trecută, pe la prânz, un automobilist din zonă a fost oprit de doi bărbați care aveau mașina pe marginea drumului 2402.

Cei doi i s-au plâns neamțului că au rămas fără benzină și trebuie să ajungă la Frankfurt.

I-au spus că nu au avut unde să schimbe banii, arătându-i o veche bancnotă românească de 5.000 de lei, de dinainte de denominarea din 2005 care a tăiat patru zerouri banilor românești.

I-au spus că valorează peste 1.000 de euro (un euro este 4,4 lei, verificabil), dar au spus că vor numai 500 de euro.

Neamțul a refuzat să le dea atâția bani și a spus că le poate da numai 200, după care au mers împreună la un bancomat de unde a scos bani. A rămas cu o hârtie fără nicio valoare.

Cu câteva zile înainte, tot în acea zonă, la Seligenporten, un alt neamț a fost păcălit de o trupă de români. Pe 19 mai, doi bărbați și o femeie, opriți pe marginea șoselei statale 2402, făceau semne mașinilor în tranzit, dând de înțeles că au rămas în pană.

Un șofer mai milos a oprit și a aflat că nu au bani de benzină pentru că nu au schimbat banii din România.

Germanul le-a dat 20 de euro pentru benzină. A primit în schimb o banconotă care, după spusele românilor, valora 200 de euro. Când a-a dus să schimbe bancnota, a avut o surpriză.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră