Elveţienii au spus NU la referendumul de duminică

28 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Elveţienii au spus NU la referendumul de duminică

Astfel, circa 59% dintre elvețieni s-au opus inițiativei, conform estimărilor date publicității după închiderea birourilor de vot, la ora locală 12:00 (ora 11:00 GMT). Estimarea Gfs are o marjă de eroare de plus/minus 3%.

În 2010, elvețienii au acceptat, cu 52,9%, o inițiativă a Uniunii Democrate de Centru (UDC), care cerea expulzarea infractorilor străini, însă în martie anul trecut parlamentul a adăugat o clauză care permitea judecătorilor să evite expulzarea automată a condamnaților în anumite cazuri.

Inițiativa prevede repatrierea automată a oricărui străin condamnat deja în cursul ultimilor 10 ani care ar fi declarat vinovat pentru comiterea de infracțiuni minore, precum 'leziuni corporale simple' sau participarea la o 'încăierare'.

Conform primelor estimări, rata participării la acest referendum a fost mai ridicată decât media înregistrată de obicei în Elveția, respectiv puțin peste 40%.

Fapt destul de rar, duminică dimineață se formaseră cozi la secțiile de votare din mai multe orașe elvețiene, printre care Lausanne și Berna.

Alte stiri din Externe

Ultima oră