Elveția este gata să primească o cotă de refugiați

15 Sep 2015
Elveția este gata să primească o cotă de refugiați
Elveția, țară care nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din spațiul Schengen de liberă circulație, a anunțat că este pregătită să accepte o cotă de imigranți. Această măsură ar fi aplicată dacă țările Uniunii Europene aprobă planul propus în acest sens de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat Simonetta Sommaruga, președinta Elveției.

”Numai un sistem de repartizare a refugiaților poate funcționa în situații atât de imprevizibile”, a declarat Sommaruga, în cadrul unei conferințe de presă, cu prilejul unei vizite de două zile în Slovenia, scrie rts.ch.

Ungaria nu mai lasă să pătrundă imigranți pe teritoriul său de luni noaptea, grație unei noi legislații care face trecerea frontierei cu Serbia pasibilă de trei ani de închisoare. Guvernul ungar vrea să prelungească gardul antiimigranți către frontiera cu România.

Berlinul și Viena au solicitat organizarea unui summit extraordinar al șefilor de stat și de Guvern ai Uniunii Europene săptămâna viitoare, în încercarea de a rezolva criza refugiaților.

O sută de imigranți blocați la frontiera dintre Serbia și Ungaria au început o grevă a foamei. Ei protestează la adresa închiderii acestei frontiere decisă de Guvernul ungar. La fața locului tensiunile sunt în creștere. (I.D)


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră