Elon Musk ar fi vorbit cu Vladimir Putin înainte de a prezenta pe Twitter planul său de pace pentru Ucraina, spune un politolog american

12 Oct 2022
Elon Musk ar fi vorbit cu Vladimir Putin înainte de a prezenta pe Twitter planul său de pace pentru Ucraina, spune un politolog american

Înainte de a scrie pe Twitter un plan de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina Elon Musk ar fi vorbit în privat cu președintele rus Vladimir Putin, scrie The Guardian. Elon Musk a negat pe twitter spunând ca singura conversație cu Putin a fost acum 18 luni când au vorbit despre spațiul cosmic.

Elon Musk ar fi vorbit direct cu Vladimir Putin înainte de a scrie pe Twitter planul său de pace de a pune capăt războiului din Ucraina, spunând că un teritoriu ucrainean ar trebui predat definitiv Rusiei, potrivit unui raport.

Într-o scrisoare trimisă abonaților Eurasia Group, Ian Bremmer a susținut că Musk i-a spus că președintele rus este „pregătit să negocieze” dacă Crimeea rămâne în mâinile Rusiei.

Putin ar fi insistat, de asemenea, față de directorul executiv al Tesla, că Ucraina va trebui să accepte neutralitatea permanentă și să recunoască anexarea de către Rusia a regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie.

Potrivit lui Bremmer, Musk a spus că Putin i-a spus că aceste obiective vor fi atinse „indiferent cum”, inclusiv posibila utilizare a armelor nucleare dacă Ucraina invadează Crimeea. Musk i-ar fi răspus că „trebuie făcut totul pentru a evita acest rezultat”.

În urma presupusei conversații cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Musk a susținut că, pentru a ajunge la pace, Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Peninsula Crimeea pe care a ocupat-o în 2014.

El a propus, de asemenea, organizarea de voturi în teritoriile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le anexează. „Rusia pleacă dacă aceasta este voia poporului”, a spus Musk.

Miliardarul a fost aspru criticat pentru tweet, inclusiv de oficiali și diplomați ucraineni.

 

Elon Musk a negat pe twitter ca ar fi vorbit cu Putin spunând ca singura conversație a fost acum 18 luni când au vorbit despre spațiul cosmic

Ian Arthur Bremmer este un politolog american specializat în politica externă americană, tranziția de stat și riscul politic global.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră