Elon Musk a instalat un X luminos la sediul Twitter, orașul San Francisco depune o plângere

31 Iul 2023
Elon Musk a instalat un X luminos la sediul Twitter, orașul San Francisco depune o plângere

Elon Musk - care în luna mai numise centrul orașului San Francisco – unde își are sediul Twitter – o „apocalipsă de zombi abandonați” pe fondul problemelor uriașe de lipsă de adăpost și droguri, a fost dat în judecata de primaria orașului dupa ce a instalat un „X” iluminat, noul nume al Twitter, pe acoperișul sediului companiei.

A fost una dintre știrile principale ale ultimelor zile, la 9 luni de la preluarea sa, Elon Musk a făcut din nou o schimbare majoră în ceea ce privește Twitter, redenumindu-l „X”. Un logo de care miliardarul american pare foarte mândru, până în punctul de a-l instala foarte repede în vârful sediului companiei din San Francisco, scrie RTL

Cu toate acestea, se pare că acest panou luminos gigant nu este pe gustul orașului , care a decis să depună o plângere,  potrivit agenției de presă AP . „Oficialii orașului spun că înlocuirea literelor sau simbolurilor pe clădiri sau instalarea unui semn deasupra unei clădiri necesită o autorizație din motive de proiectare și siguranță”, a scris autorul. 

Instalarea acestui tip de semn trebuie să fie „consecventă cu natura istorică a clădirii”, a declarat pentru agenție Patrick Hannan, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Inspecție a Clădirilor. 

San Francisco o „apocalipsă de zombi abandonați” 

Pe retelele de socializare, utilizatorii fac legatura între plângerea primariei pentru logoul luminos instalat de Musk si problemele uriașe de lipsă de adăpost și droguri din centrul orașului care cresc de ani de zile si la care primăria nu are răspuns.

In luna mai, Elon Musk a comentat despre criza drogurilor și a persoanelor fără adăpost din centrul San Francisco, numind-o „dezastru” si spunând a spus că zona „odinioară frumoasă și înfloritoare” a devenit o „apocalipsă zombie”, conform BusinessInsider

Musk răspundea la un link către un articol despre un spectacol susținut în oraș de comediantul și actorul Dave Chappelle. Articolul, care a fost publicat de publicația de dreapta Rebel News, spunea că Chappelle a dat vina pentru problemele din San Francisco pe oficialii „woke”.

Musk a scris pe Twitter de acord: „Pe bună dreptate. Dezastrul care este în centrul orașului SF, cândva frumos și înfloritor, acum o apocalipsă zombie abandonată, se datorează virusului minții woke”.

Remarcile miliardarului vin pe fondul unei crize uriașe de persoane fără adăpost și de droguri în oraș, care crește de ani de zile. San Francisco este, de asemenea, un centru tehnologic major cu Google, Twitter (acum X), Apple și Meta cu sediul central în oraș sau în apropiere.

X, fostul Twitter, pe care îl deține Musk, își are sediul la doar câteva minute de mers pe jos de cartierul Tenderloin al orașului, care este adesea citat drept epicentrul crizei persoanelor fără adăpost.

Fostul raportor special al Națiunilor Unite, Leilani Farha, a numit criza persoanelor fără adăpost din San Francisco o „încălcare a drepturilor omului”, într-un raport din 2018 în care a considerat condițiile „crude și inumane”. 

Farha a descris că a văzut fecale, gunoi și ace aruncate printre taberele fără adăpost din oraș, precum și familii blocate afară în frig, potrivit raportului. 

Un raport din martie McKinsey a spus că cel puțin 38.000 de persoane sunt fără adăpost în orice noapte în zona golfului San Francisco, ceea ce reprezintă o escaladare de 35% din 2019. 

Criza provine parțial din politicile restrictive din zonă, inclusiv legi care limitează locurile în care pot fi construite locuințe la prețuri accesibile, un aflux de apartamente de lux și costuri mari de transport.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră