Elicopter moldovenesc, CAPTURAT de talibani. Autoritățile de la Chișinău: "18 persoane au fost luate ostatice, se negociază eliberarea"

25 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Elicopter moldovenesc, CAPTURAT de talibani. Autoritățile de la Chișinău:

UPDATE 09:24 - Premierul interimar, Gheorghe Brega, a declarat, în această dimineață, că în elicopterul capturat în Afganistan se aflau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului.

"Elicopterul, probabil, a fost doborât de către talibani, într-o regiune unde se află mulți chirgizi și tadjici. La aterizare toți pasagerii erau vii. Talibanii i-au atacat cu arme de foc și au ucis trei persoane", a spus Brega, care a precizat că se presupune că unul dintre decedați este cetățean al Republicii Moldova.

...........................

Un elicopter care aparține unei companii private din Republica Moldova a fost doborât de talibani în Afganistan, informația fiind confirmată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

La bordul aparatului de zbor se aflau 19 de persoane, dintre care 3 piloți. Trei persoane și-au pierdut viața, restul fiind luate ostatice, scrie Reuters. Pintre ostatici se află și trei cetățeni moldoveni, potrivit ministrului moldovean de Interne, Oleg Balan.

"Trei persoane au fost ucise și alte 16 sunt capturate de talibani", a declarat Rahmatullah Turkistani, un membru al consiliului provincial din Faryab, citat de news.yahoo.com.

Potrivit primelor informații, cetăţenii moldoveni capturaţi în Afganistan, Oleg Groza, Mihail Crihan şi Ion Buruiană sunt în viaţă și autoritățile de la Chișinău negociază eliberarea acestora.

Elicopterul ar fi fost capturat după o aterizare forțată, după cum anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Autoritatea Aeronautică Civilă, conform informaţiei recepţionate de la compania aeriană VALAN, informează că pe data de 24 noiembrie 2015, la orele 10:57 UTC, elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V, număr de înmatriculare ER-MGM în timpul operării cursei Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene în Afganistan a efectuat o aterizare de urgenţă la 25 km. nord de Maymene. Ultima poziţie cunoscută este 036°07′43.1′′N, 064°40′01.6′′E”, anunță AAC. (V.M.)

Știre în curs de actualizare

Alte stiri din Externe

Ultima oră