"El Chapo" ar fi evadat cu ajutorul unei vrăbii

16 Iul 2015
Lordul drogurilor din Mexic, Joaquin “El Chapo” Guzman, a fost a ajutat de o mică pasăre când a evadat dintr-o închisoare de maximă securitate la 11 iulie, printr-un tunel ce lega camera de duş a acestuia cu o zonă în construcţie din apropierea unei ferme, scrie time.com.

Conform ziarului mexican Reforma, anchetatorii au găsit în coşul de gunoi din celula lui Guzman o vrabie moartă. De asemenea, El Pais scrie că la fereastra celulei lui Guzman se afla un cuib mic şi murdar.
 
Pasărea, poreclită  “Chapito”  de anchetatori, ar fi fost folosită pentru a detecta eventuale substanţe toxice în tunelul prin care a evadat Guzman. La o astfel de metodă recurgeau şi minerii, care foloseau canarii pentru a detecta gaze periculoase din subteran. Alţi anchetatori interpretează existenţa pasării moarte ca pe un mesaj subliminal transmis de Guzman, cum că şi-a luat zborul

Ziarul Reforma relatează, totodată, că liderul cartelului Sinaloa a dat foarte tare sonorul televizorului din celulă  pentru a distrage atenţia gardienilor şi a-şi masca absenţa. Autorităţile mexicane au băgat în alertă 10.000 de agenţi pentru a-l prinde pe Guzman şi aşteaptă o ofertă de asistenţă din partea SUA.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră