Te-ai intrebat ce se întâmplă în corpul tău, timp de 60 de minute după ce bei Coca Cola?

30 Iul 2015
Te-ai intrebat ce se întâmplă în corpul tău, timp de 60 de minute după ce bei Coca Cola?
V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul omenesc după o banală doza de Coca Cola? Un nou experiment pus la cale de un farmacist din India arata ce efect are Coca-Cola in organism, la doar o ora dupa ce consumam o doza de 330 ml.

Niraj Naik, a postat pe blogul sau un infografic cu efectele pe care le are Coca-Cola in organism, la scurt timp dupa consumam o cutie de 330 ml, relatează News.com.au.

In primele 10 minute: echivalentul a 10 lingurite de zahar, adica doza maxima recomandata pe zi pentru un adult, ajunge in organism.

In 20 de minute: nivelul de zahar din sange este atat de ridicat incat poate genera o criza de insulina. Ficatul raspunde si transforma zaharul in grasime.

In 40 de minute: Organismul absoarbe cofeina din bautura. Pupilele se dilata, presiunea sangelui creste, iar ficatul “arunca” zahar in circularea sangelui in sistemul circulator. Receptorii de adenozina sunt blocati acum si nu mai simti starea de oboseala.

In 45 de minute: Organismul produce mai multa dopamina stimuland centrii nervosi ai placerii din creier.

In 60 de minute: Dupa o ora, efectul diuretic al cafeinei iti provoaca necesitatea de a urina (merge la toaleta). Cand asta se intampla, vei elimina calciul, magneziul si zincul care in mod normal ar fi fost asimilate in oase, precum si natriul, electrolitii si apa. Apoi urmeaza o scadere a glicemiei si este posibil sa devii iritat si lenes. In acest moment ai eliminat prin urina intreaga cantitate de apa din suc, impreuna cu nutrientii la care aderase si acidul fosforic cu scopul de a hidrata organismul si a-ti intari oasele si dintii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră