Dunărea, mereu surprinzătoare. Vulpea din cubul de gheaţă, pe post de afiş

14 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dunărea, mereu surprinzătoare. Vulpea din cubul de gheaţă, pe post de afiş

Un vânător german a pus un afiş neobişnuit în faţa hotelului său din Fridingen, ca avertisment pentru cei care se aventurează pe gheaţa subţire. Fie ea şi de pe Dunăre. A păţit-o o vulpe care a încercat să traverseze fluviul îngheţat, dar s-a înecat şi a murit, relatează dw.com.  

Ziarul regional german "Schwäbische Zeitung" a publicat strania fotografie cu vulpea într-un bloc de gheaţă, în premieră pe site-ul său. Vânătorul Franz Stehle a făcut descoperirea pe Dunăre, în satul Fridingen, din sud-vestul Germaniei, la începutul acestui an.

"Am tăiat blocul de gheaţă din râu, în care era vulpea, pe 2 ianuarie şi l-am pus la vedere în curtea cabanei ca un avertisment", a declarat Stehle pentru agenţia de ştiri DPA.

"Schwäbische Zeitung" relatează că vulpea a traversat pe gheaţa subţire la începutul lui decembrie când a căzut şi s-a înecat.Vulpea va rămâne la vedere, în faţa cabanei, până la topirea gheţii.

Stehle a declarat că nu mai poate folosi blana animalului deoarece a stat prea mult timp în gheaţă. El spune că nu este un lucru neobişnuit ca animalele să treacă iarna pe suprafaţa unui râu îngheţat.

"Odată am descoperit o căprioară îngheţată, iar mistreţi, de vreo trei, patru ori în ultimii 40 de ani", susţine vânătorul. El a ţinut să precizeze că vulpea îngheţată e naturală, şi nu vreo făcătură.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră