Dronele se implică în lupta împotriva răspândirii pandemiei

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Dronele se implică în lupta împotriva răspândirii pandemiei

În plină pandemie, persoanele cu boli preexistente se luptă cu lipsa medicamentelor, lipsa actului medical în condițiile în care spitalele sunt supraaglomerate de cazurile COVID și chiar cu imposibilitatea de a avea acces la un sfat medical, precizează CNN Business.

 Orice deplasare la spital mărește probabilitatea contractării noului coronavirus.

O soluție vine de la un startup din Statele Unite care deja activează în zone cu grad extrem de mare de răspândire a oricărui virus în Rwanda și Ghana din Africa.

Compania Zipline furnizează medicamente, sânge, echipamente medicale către zonele defavorizate și extrem de sărace cu ajutorul dronelor. Acest experiment a debutat în 2016 și funcționează și în aceste vremuri în care orice deplasare devine un risc de infectare.

Zipline furnizează produse medicale indispensabile în acele zone în care se ajunge destul de greu sau drumul ar dura prea mult pentru a livra la timp materialele.

Dronele pot parcurge o distanță de aproximativ 80 de km în mai puțin de 30 minute și suportă o greutate a coletului de până la 2 kilograme. Atunci când se ajunge la destinație coletul este adus pe pământ cu ajutorul unei parașute de hârtie.

În statele din Africa se livrează cu ajutorul dronelor echipamente de protecție pentru cadrele medicale și kituri de teste COVID.

Posibilitatea de a furniza materialele sanitare într-un timp mult mai scurt va duce și la eliberarea mult mai rapidă a paturilor din spital, iar presiunea pusă pe sistemul medical ar începe să se diminueze.

Sistemul adoptat de compania americană este într-o continuă expansiune pe măsura creșterii cererii de produse sanitare.

Zipline are peste 300 de angajați și o cifră de afaceri de peste 1,25 miliarde de dolari.

Autoritățile din SUA și-au manifestat interesul față de realizările companiei și doresc să se evalueze posibilitatea de a implementa același sistem și pe teritoriul Statelor Unite.

În condițiile în care pandemia a pus stăpânire pe toată planeta, sistemele medicale trebuie să se adapteze rapid și să găsească noi soluții pentru a asigura accesul la actul medical a tuturor oamenilor, nu doar a pacienților testați pozitiv.

Alte stiri din Externe

Ultima oră