Cum să nu plăteşti taxe pe venit timp de 18 ani şi să candidezi apoi la Preşedinţia SUA

03 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cum să nu plăteşti taxe pe venit timp de 18 ani şi să candidezi apoi la Preşedinţia SUA

Un document obținut de cotidianul american The New York Times arată că Donald Trump, candidatul republican la Preşedinţia Statelor Unite, a reuşit să nu plătească taxe pe venit timp de 18 ani.

Potrivit documentului, Trump a pierdut peste 900 de milioane de dolari în anul fiscal 1995, ceea ce i-ar fi permis să nu plătească taxe pe venit timp de 18 ani. Aliații lui Trump susțin că acesta este "un geniu" dacă s-a folosit de o deducere fiscală pentru a evita plata taxelor.

Publicaţia americană a anunţat că experţii pe care i-a angajat pentru a analiza documentul obţinut au spus că legislaţia fiscală, care este în mod special avantajoasă pentru cei bogaţi, i-ar fi permis lui Trump să se folosească de pierderea raportată de 916 milioane de dolari pentru a anula plata unui impozit pe venit echivalent pentru o perioadă de 18 ani, relatează Reuters.

Echipa de campanie a lui Trump a reacţionat faţă de materialul publicat de The New York Times, subliniind că documentul care stă la baza acestuia a fost obţinut în mod ilegal şi că ziarul american îşi coordonează acţiunile în linie cu campania prezidenţială a rivalei democrate Hillary Clinton.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră