Donald Trump, cea mai mare scădere în sondaje, după o săptămână de controverse

28 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Donald Trump, cea mai mare scădere în sondaje, după o săptămână de controverse

Susţinerea lui Donald Trump în rândul republicanilor a scăzut cu 12 procente în mai puţin de o săptămână, reprezentând cel mai mare declin al candidatului prezidenţial din luna iulie, când a acesta a preluat conducerea în preferinţele de vot, conform unui sondaj Reuters/Ipsos din 27 noiembrie.

Trump este încă pe primul loc cu 31%, scăzând de la 43%, conform unui sondaj din 22 noiembrie, scrie theguardian.com. Scăderea drastică în sondaje vine după o serie de critici la comentariile pe care Trump le-a făcut după atacurile teroriste de la Paris în care au murit 130 de oameni.

După atacuri, Trump i-a declarat unui reporter de la NBC News că va susţine un plan privind înregistrarea tuturor musulmanilor din SUA într-o bază de date specială, ceea ce a stârnit critici deoarece măsura aminteşte de înregistrarea obligatorie a evreilor în Germania nazistă.

Trump a fost, de asemenea, criticat pentru că l-ar fi imitat pe reporterul Serge Kovaleski, de la New York Times, care suferă de o boală ce-i afectează mişcările braţelor. El l-a imitat pe reporter în timp ce-şi justifica unele comentarii pe care le făcuse în urmă cu câteva săptămâni când susţinuse că musulmanii din New Jersey au sărbătorit după prăbuşirea turnurilor de la World Trade Center în septembrie 2001.

Alte stiri din Externe

Ultima oră