După scandalul de agresiune sexuală, Dominique Strauss-Kahn este vizat de o anchetă pentru escrocherie

16 Oct 2015
După scandalul de agresiune sexuală, Dominique Strauss-Kahn este vizat de o anchetă pentru escrocherie
Dominique Strauss-Kahn este vizat de o anchetă pentru escrocherie şi abuz de bunuri sociale, deschisă în această vară de parchetul din Paris în legătură cu falimentul societăţii de investiţii luxemburgheze LSK (Leyne Strauss-Kahn Partners), au informat, vineri, surse judiciare, anunţă Reuters.

Deschiderea anchetei este urmare a plângerilor depuse de doi creditori ai LSK, dintre  care unul este omul de afaceri francez Jean-Francois Ott, care ar fi acumulat o datorie de 100 de milioane de euro la momentul lichidării, la finalul anului 2014, precizează France Inter, care a oferit această informaţie.

Înainte cu câteva zile de lichidare, fondatorul, Therry Leyne, un om de afaceri franco-israelian, s-a sinucis. Afacerea îşi are originea în întâlnirea dintre vechiul director al Fondului Monetar Internaţional şi Therry Leyne, cei doi luând decizia de a lansa împreună un fond de investiţii care trebuia să ajungă la 2 miliarde de dolari.
Societatea a fost numit LSK, după iniţialele celor doi fondatori.

Dominique Strauss-Kahn a intrat în consiliul de administraţie al LSK în octombrie 2013 şi a luat preşedinţia acesteia, post din care a demisionat un an mai târziu, cu puţin timp înainte de moartea lui Thierry Leyne. Avocatul, Jean Veil, a declarat că Dominique Strauss-Kahn „nu a avut niciodată o funcţie operaţională” în societatea LSK şi că „semnătura lui există pe mai multe procese-verbale ale consiliului de administraţie al LSK, la care el nu a participat niciodată, precizează France Inter.

Întrebat de Reuters, Jean Veil nu a dorit să comenteze această informaţie. Se ştie că, în mai 2011, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste, angajată a hotelului Sofitel. DSK a fost inculpat de parchetul din New York, transferat încătuşat la palatul de justiţie din Manhattan şi constrâns să demisioneze de la conducerea FMI câteva zile mai târziu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră