Doi români, băgaţi la închisoare în Australia. Unul dintre ei pretinde că vorbeşte cu morţii!

05 Aug 2015
Doi români, băgaţi la închisoare în Australia. Unul dintre ei pretinde că vorbeşte cu morţii!
Doi români, membri ai unei grupări care clona carduri cu ajutorul cărora au retras ilegal peste 300.000 de dolari de la mai multe ATM-uri din Melbourne, au fost băgaţi la închisoare. Pentru a nu fi recunoscuţi pe înregistrările de la bancomate, cei doi se deghizau folosind peruci, chivere, salopete, scrie theage.com.au..

Judecătorul Bill Stuart a declarat miercuri că acţiunile celor doi români au afectat considerabil integritatea sistemului bancar. Dan Schneider, 58 de ani, a pledat vinovat pentru complicitate la înşelăciune şi fraudă şi a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat mai devreme de 3 ani şi jumătate. Judecătorul a spus că Schneider are un lung istoric infracţional şi perspectiva reabilitării sale este problematică.

Gheorghe Oltean, 48 de ani, a pledat vinovat pentru aceleaşi capete de acuzare şi a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, judecătorul apreciind că neavând un istoric infracţional, pespectivele reabilitării acestuia sunt excelente.

Judecătorul a spus că, în afară de 6000 dolari, sumă găsită asupra lui Oltean când a fost arestat, autoritățile nu au reuşit să recupereze banii furaţi.Fiul lui Schneider, Daniel, care a descărcat detalii despre conturile bancare ale clienţilor pentru a putea fi folosite gruparea infracţională, a părăsit Australia la 8 iulie anul trecut spre o destinaţie necunoscută.

Judecătorul Stuart a mai spus că Schneider, născut în România, a venit în Australia în 1980 cu statut de refugiat. El suferă de schizofrenie paranoidă, susţinând că aude vocile unor persoane decedate. Pentru a scăpa de vocile pe care le auzea, Schneider a început să se uite la televizor, dar nu a scăpat de această problemă deoarece începuse să aibă conversaţii cu un personaj de pe un anumit canal.

Judecătorul a mai spus că Schneider, care va fi deportat după executarea pedepsei, a avut o copilărie grea, fiind torturat de tatăl său prin electrocutare. La vârsta de 8 ani a fost internat într-un orfelinat. Dar, în ciuda faptului că suferă de schizofrenie, judecătorul a constatat că Schneider se afla în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când că clona şi folosea carduri clonate.

Oltean, născut de asemenea în România, a cerut azil politic în Irlanda în anul 2000. El şi-a mărturisit faptele imediat şi le-a regretat sincer, mai notează publicaţia citată.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!









Alte stiri din Externe

Ultima oră