SUA: Doi morti, mii de case distruse si localitati intregi evacuate, in Campia de Sud!

25 Mai 2015
SUA: Doi morti, mii de case distruse si localitati intregi evacuate, in Campia de Sud!
Precipitatiile cazute ieri in Statele Unite ale Americii au provocat inundatii si au fortat cel putin 2.000 de persoane sa fuga din calea apelor. Tornadele au lovit, deteriorand grav un complex de locuinte din Houston – Texas. Un pompier a murit in timp ce incerca sa salveze zece persoane. Trupul unui alt barbat a fost descoperit in albia unui rau.

Imaginile sunt de-a dreptul inspaimantatoare. Pe stragi intregi au mai ramas una sau doua case. In Wimberley, au fost distruse 400 de case, pagubele ridicandu-se la cateva milioane de dolari. Autoritatile au decretat stare de asediu si le-au cerut civililor sa stea departe de zonele afectate deoarece ploile vor continua sa cada, existand riscul ca inundatiile ce vor urma sa fie si mai puternice.

Debitele raurilor au crescut atat de rapid incat comunitati intregi s-au trezit in cursul zilei de ieri inconjurate de ape. Nivelul apei a crescut de trei ori, autostrazile din Texas au fost inchise, iar pentru evacuarea localnicilor s-au folosit barci de salvare si elicoptere.

Probleme sunt si la Dallas, unde raul Trinity a produs pagube importante, insa viitura este asteptata sa loveasca mult mai puternic azi, existand pericolul ca unul dintre parcurile industriale din apropiere sa fie distruse.

Primavara aceasta este foarte bogata in precipitatii in sudul Statelor Unite. Volumul ploilor este de 7 ori mai mare decat anul trecut. In unele zone din Texas seceta a fost atat de mare in ultimii ani incat apa uzata a fost reciclata si folosita ca apa potabila. Ploile vor ajunge si in Colorado si Oklahoma, Kansas si Missouri.

In San Marcos, cinci masini de politie au fost prinse de viitura si o statie de pompieri a fost inundata, in acelasi oras fiind distruse peste 1.000 de case. O Tornada a atins Houston, distrugand acoperisurile unor locuinte, smulgand copaci si spulberand ferestrele unor case. Un baraj de pamant de pe Lake Lewis este in pericol sa se rupa, 400 de case fiind evacuate.





Alte stiri din Externe

Ultima oră