Doi jurnalişti francezi au încercat să-l şantejeze pe regele Marocului! Suma în joc e uriaşă

28 Aug 2015
Doi jurnalişti francezi au încercat să-l şantejeze pe regele Marocului! Suma în joc e uriaşă
Doi jurnalişti şi scriitori francezi sunt interogaţi de poliţie la Paris. Au fost reţinuţi în capitala Franţei, bănuiţi că ar fi încercat să obţină bani din partea anturajului regelui Marocului, în schimbul tăcerii lor. Intenţionau să publice o carte acuzatoare la adresa regelui Mohamed VI, potrivit lefigaro.fr.

Cei doi sunt acum urmăriți în justiție pentru șantaj și tentativă de extorcare de fonduri.

Postul de radio RTL, care a dezvăluit informația, explică faptul că totul a pornit la 23 iulie, ziua în care jurnalistul Eric Laurent ar fi contactat cabinetul regal și solicitat un schimb, pentru că ar fi avut lucruri importante de solicitat, a declarat avocatul regelui, Eric Dupont-Moretti.

”Un avocat marocan s-a dus la întâlnire, iar Eric Laurent ar fi spus că, dacă i se dau 3 milioane de euro, nu își mai publică cartea pe care o are în pregătire împreună cu Catherine Graciet”, afirmă avocatul francez.

Imediat, Regatul Maroc a depus o plângere. Jurnalistul a fost înregistrat în momentul în care făcea propunerea.

La o altă întâlnire, dar sub supraveghere polițienească, cei doi ar fi cerut 80.000 de euro ca avans pentru tranzacția finală. Eric Dupont-Moretti afirmă că aceștia ar fi semnat și un contract, pe care el îl consideră dovada vinovăției și șantajului celor doi jurnaliști.

În 2012, Eric Laurent și Catherine Graciet au publicat cartea ”Regele prădător, care ține Marocul sub papuc”. În această carte, suveranul marocan este calificat drept ”primul bancher, primul asigurator, primul agricultor” al țării sale.

Avocatul celor doi jurnaliști susține că aceștia au căzut într-o plasă și că le-a fost înscenată toată povestea.
 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră