Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România

17 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România

“Note informative din ancheta de un an a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în cazul atacurilor cibernetice care au vizat sisteme ale fostului secretar de Stat Hillary Clinton, candidatul democrat la funcţia de preşedinte, sugerează că grupuri independente au depistat documente clasificate cu caracter militar într-un server aflat în România”, scrie sursa citată.

Se pare că în cadrul anchetei, FBI a depistat că un martor al cărui nume nu a fost precizat s-a consultat în august, anul trecut, cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul în care puteau fi analizate informaţiile obţinute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton.

Candidata democrată la președinție Hillary Clinton este cu 8% peste adversarul său republican, Donald Trump, în preferințele electoratului american, potrivit celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, ale cărui rezultate au fost făcute publice la 12 octombrie.

Studiul sociologic a fost efectuat după cea de-a doua dezbatere între Clinton și Trump transmisă în direct la televiziune, duminica trecută. Evenimentul a fost urmărit de numai 63 de milioane de telespectatori din SUA, sub recordul de 84 de milioane stabilit la prima dezbatere. În schimb, pe site-ul de internet YouTube confruntarea a fost urmărită de 124 de milioane de utilizatori, cu 40% mai mulți decât precedenta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră