Cotidianul Die Welt l-a omorât pe fostul cancelar Helmut Kohl. Apoi şi-a cerut scuze

11 Iul 2015
Cotidianul Die Welt l-a omorât pe fostul cancelar Helmut Kohl. Apoi şi-a cerut scuze
 „URGENT. Helmut Kohl a murit. Cancelarul care a devenit simbolul unificării germane a murit. Kohl a decedat în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 85 de ani. Mai multe informaţii în curând”.

Acesta este anunţul urgent postat cu fonturi roşii, care a apărut în noaptea de joi spre vineri în deschiderea site-ului cotidianului german Die Welt, scriu huffingtonpost.de şi slate.fr.

Or fostul cancelar german este încă în viaţă, chiar dacă de curând au existat informaţii despre serioase probleme de sănătate, pe care, de altfel, presa germană le-a abordat preţ de câteva zile.

Helmut Kohl se deplasează cu ajutorul unui cărucior cu rotile din 2008, când a suferit o căzătură care l-a afectat serios, el având şi dificultăţi de exprimare.

În luna iunie, revista Der Spiegel scria că a fost dus la terapie intensivă ca urmare a unei operaţii la şold şi stomac.

Anunţul din Die Welt este urmare a unei „erori tehnice regretabile”, după cum s-a scuzat redacţia cotidianului, care a retras-o după 102 secunde de a postare.

Textul fusese pregătit din timp, pentru ca, în cazul în care se întâmpla chiar să se afle decesul fostului cancelar, să fie postat rapid, pentru a genera accesări.

O practică curentă în presă, ca necroloagele să fie pregătite, în caz de „ceva”. S-a mai întâmplat ca şi alte personalităţi să fie „ucise” în acelaşi mod de către mass-media. (I.D, M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră