Cercetătorii olandezi, noi dezvăluiri despre Vladimir Putin. Ce au descoperit într-un manual de antrenament al KGB (VIDEO)

15 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Cercetătorii olandezi, noi dezvăluiri despre Vladimir Putin. Ce au descoperit într-un manual de antrenament al KGB (VIDEO)

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul Medical al Universităţii Radboud din Olanda, mersul cu braţul drept strâns lângă corp, în vreme ce stânga se mişcă natural, evocă putere și este predat de KGB, fosta agenție sovietică de securitate.

Inițial, după ce a examinat mersul liderului de la Kremlin, profesorul de neurologie Bastiaan Bloem a crezut că este vorba despre un semn timpuriu de Parkinson. Însă cum Putin merge astfel de ani de zile şi este un sportiv entuziast, boala nu putea fi o explicaţie pentru stilul sau neobişnuit de deplasare.

Jurnaliștii de la The Telegraph spun că cercetătorii au avut o revelaţie când au descoperit un manual de antrenament al KGB în care erau instrucţiuni detaliate asupra felului în care agenţii operativi trebuie să se deplaseze pentru a avea acces rapid la arma din dotare.

"Când vă mişcaţi, este absolut necesar să ţineţi arma lipită de piept sau în mâna dreapta. Deplasarea înainte trebuie făcută cu o singură parte, în general stânga, întoarsă cumva în direcţia mişcării", este specificat în manualul KGB.

Un observator rus precizează că în 2008, după ce a fost anunțat rezultatul alegerilor prezidențiale, "Putin și Medvedev mergeau spre Piața Roșie, în jachete de piele și jeanși, iar premierul rus putea fi văzut cum încearcă să imite mersul de macho al lui Putin".

Experţii mai spun că foarte mulți oficiali ruși încearcă să-și copieze superiorii. Așa se face că birocrați de top poartă ceasul pe mâna dreaptă, asemenea lui Putin, pentru a-și arăta loialitatea și supunerea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră