Dezvăluiri incredibile: de ce a încercat Pablo Escobar să-și răpească fiul secret de două ori

26 Aug 2021
Dezvăluiri incredibile: de ce a încercat Pablo Escobar să-și răpească fiul secret de două ori

Phillip Witcomb, botezat Roberto Sendoya, este fiul secret al lui Pablo Escobar, cel mai cunoscut traficant de droguri din istorie. Bărbatul a fost crescut de un agent MI6, iar tatăl său biologic a fost gata să ucidă pentru a-l recupera.
„Am avut doi tați. Cel pe care l-am numit «Tata» – și l-am iubit cu drag – a fost omul care m-a adoptat, Patrick Witcomb. Era un agent MI6, care lucra sub acoperire pentru serviciile de informații britanice și care mi-a salvat viața când mama mea a fost ucisă într-un schimb de focuri în Columbia”, a declarat, pentru The Sun, Roberto Sendoya Escobar.
Pentru câțiva ani, fiul secret al lui Pablo Escobar nu a știut că tatăl său este cel supranumit „Regele cocainei”: „Deși m-am născut Roberto Sendoya Escobar, Patrick și soția sa Joan m-au numit Phillip. Au fost atenți să păstreze departe de mine adevărul despre moartea mamei mele naturale și ceea ce Pat descoperise despre tatăl meu biologic. Așa că nu aveam cunoștință despre circumstanțele întunecate din jurul nașterii mele și despre primele luni ale vieții mele”.
„De asemenea, nu știam că tata, care lucra pentru imprimeria de bancnote britanice De La Rue, activa în serviciile secrete cu misiunea de a se infiltra în bandele de droguri din Columbia. Pe atunci, Pablo Escobar era un tânăr criminal cu o reputație deja de temut, care putea oferi serviciilor britanice informații de care aveau nevoie cu disperare – accesul la prima linie a traficului de droguri”, a mai notat Roberto Sendoya.

”De asemenea, nu mi-a putut nega trecutul. Într-o zi va trebui să aflu adevărul. Așa că, în ajunul Anului Nou 1969, când aveam patru ani, Joan și Pat m-au dus la un hotel din Medellin, Columbia. Cu tata privind de la câțiva metri distanță și bodyguardul meu înarmat, Senor Barandiga, stând lângă el, m-am apropiat mai mult de un bărbat cu o mustață subțire care, când a zâmbit, a scos la iveală un rând de dinți galbeni. Îmi amintesc încă mirosul lui - colonie ieftină amestecată cu o aromă ciudată despre care acum știu că este marijuana.

Vorbind în spaniolă, tonul lui era profund, burlan și semi-formal: „Don Roberto.” Trebuie să fi părut confuz. „Ah, don Felipe!” Am surprins o sclipire de oțel la centura lui. Ceilalți bărbați cu care era m-au făcut nervos, dar am simțit că acest bărbat vrea să-l plac. Nu m-am simțit amenințat de el. Vorbea atât de încet încât nu eram sigur dacă încerca să se asigure că oamenii de lângă el nu aud. M-am chinuit să aud ce spunea și am ridicat din umeri. În cele din urmă, a spus: „Adiós, mi hijo” – „La revedere, fiul meu” – într-un volum pe care l-am putut înțelege.”, a declarat fiul celui mai temut traficant de droguri

„Habar nu aveam despre ce vorbea, dar l-am văzut pe tata oferind un zâmbet subțire în timp ce mă conducea înapoi la masa noastră. Când am întrebat: «Cine era acel om?», tata a răspuns: «Doar cineva cu care vom face afaceri»”. În cadrul unei întâlniri de la începutul acelui an, Patrick Witcomb a fost de acord ca Pablo Escobar să-și mai întâlnească fiul, dar traficantul de droguri a trecut la amenințări pentru a „lua înapoi ceea ce este al lui”. „Pat a intensificat securitatea și m-a mutat pe mine și pe sora mea mai mică adoptată, Monique, într-o casă din capitala columbiană Bogota, cu oameni de pază înarmați”, și-a amintit Roberto Sendoya. Pablo Escobar și-a revendicat fiul La doar șase luni după întâlnirea de la Medellin, Pablo Escobar a trecut la fapte: „Eram singur în casă cu servitoarea noastră Otilia, când un zgomot puternic de la ușă ne-a făcut să tresărim. Era un sunet cu care nu eram obișnuiți, întrucât, în mod normal, exista un agent de pază în fața casei. Alături de Otilia, am urcat scările și m-am ascuns în dormitorul meu. Un bărbat cu un bandaj înfășurat în jurul capului a intrat în cameră. Am țipat. Otilia s-a întors, și-a dus mâna la gură și și-a pus instinctiv trupul între intrus și mine. Bărbatul a strigat: «Scoală-te! Amândoi. Vii cu mine». Vocea i se înăbuși. Puteam să scot în evidență doi ochi întunecați și sălbăticiți”.


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră