Dezvaluire surprinzatoare. Scandalul Volkswagen ar fi pornit de la functionari ai UE

13 Noi 2015
Dezvaluire surprinzatoare. Scandalul Volkswagen ar fi pornit de la functionari ai UE
ovitura de teatru in scandalul Volkswagen: informatiile privind trucarea datelor emisiilor poluante nu provin de la o organizatie neguvernamentala americana ci de la niste functionari ai Uniunii Europene.
Potrivit saptamanaluluiă economic german WirtschaftsWoch ,Comisia Europeană știa încă din anul 2011 că mai mulți constructori de automobile au instalat softuri pentru a păcăli testele privind emisiile de noxe poluante.

Aceasta frauda i-a fost adusa la cunostinta si comisarului european pentru industrie, italianul Antonio Tajani. Totusi Comisia Europeana nu a luat nicio măsură pentru a stopa aceste practici.

Din acest motiv, mai multi functionari au decis sa anunte organizatia americana de mediu ICCT care, prin testele proprii, a verificat aceste informatii. Ele s-au dovedit corecte motiv pentru care ICCT a decis sa anunte public ca Volkswagen a fraudat testele de poluare.

Surpriza vine de la faptul ca inalti oficiali ai UE par sa fie implicati in aceasta afacere ilegala si probabilva incepe o ancheta pe acest subiect. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră