Clinton vs. Trump, cea mai dură dezbatere din istoria SUA! Amenințări cu închisoarea și acuzații de agresiune sexuală (VIDEO)

10 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Clinton vs. Trump, cea mai dură dezbatere din istoria SUA! Amenințări cu închisoarea și acuzații de agresiune sexuală (VIDEO)

În această dimineață, la Universitatea Washington din St. Louis, statul Missouri, a avut loc cea de-a doua dezbatere televizată a candidaților la președintia Statelor Unite.

În format cu doi moderatori și public compus din votanți nedeciși selectați de institutul de sondaje Gallup, confruntarea dintre democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump a avut drept țintă clarificarea pozițiilor celor doi într-un moment critic al cursei electorale.

În momentul intrării pe scenă, cei doi candidați și-au zâmbit, însă nu și-au dat mâna, aşa cum este protocolul.

Întrebat de prezentatorul CNN Anderson Cooper despre afirmațiile sale sexiste și obscene făcute în 2005, dezvăluite vineri, Donald Trump a răspuns că a fost "o discuție de vestiar", dar "nu este mândru de ce a făcut". El a adăugat că are "mult respect pentru femei", după care a promis că va învinge gruparea jihadistă Stat Islamic.

Invitată să reacționeze, Hillary Clinton a afirmat că înregistrările dezvăluite vineri "reprezintă exact cine este" Donald Trump.

Trump l-a atacat apoi pe fostul președinte Bill Clinton: "El a maltratat femeile. Hillary le-a atacat, patru dintre ele sunt aici în seara asta!".

Hillary Clinton a dat asigurări că acuzațiile lui Trump sunt false și a contraatacat acuzându-l pe republican că l-a criticat pe tatăl unui soldat musulman ucis în Irak, a insultat un judecător, și și-a bătut joc de un reporter cu dizabilități, fără să își ceară scuze vreodată.

Trump a plusat și a promis că, dacă va fi ales președintele SUA, va numi un procuror special pentru a efectua o anchetă în legătură cu Hillary Clinton pentru a se face lumină în afacerea e-malurilor private din perioada în care democrata a ocupat funcția de secretar de stat.

"Dacă câștig, voi da ordin ministrului meu de justiție să numească un procuror special ca să facă lumină în legătură cu situația ta, pentru că niciodată nu au fost atâtea minciuni", a afirmat Trump.

"A fost o greșeală. Am folosit un cont privat. Îmi asum vina. Îmi pare rău. Dar după mai mulți ani de anchetă nimic nu a arătat că cineva s-a folosit de e-mailurile pe care le-am trimis", a replicat Clinton.

O tânără musulmană prezentă în sală i-a întrebat pe cei doi candidați despre ascensiunea islamofobiei.

"Aveți dreptate în legătură cu islamofobia, este un lucru regretabil", a răspuns omul de afaceri care a afirmat în trecut că, dacă va fi ales, va interzice accesul musulmanilor pe teritoriul SUA. El a adăugat că, totuși, "există o problemă cu islamul" și i-a îndemnat pe musulmani să denunțe cazurile suspecte.

La rândul ei, Hillary Clinton a răspuns că vede "America ca pe un loc unde toată lumea își are locul și contribuie la comunitate".

Fostul secretar de stat a acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile americane din noiembrie în favoarea lui Donald Trump.

"Niciodată în istoria țării noastre nu ne-am găsit în situația în care un adversar, o putere străină să facă atâtea eforturi pentru a influența rezultatul acestor alegeri", a declarat Hillary Clinton, adăugând că sunt făcute în favoarea adversarului ei republican.

"Îi acuză pe ruși pentru a încerca să-mi păteze reputația. Nu primesc niciun împrumut din Rusia", a răspuns omul de afaceri.

Donald Trump a criticat programul adversarei sale care vrea să taxeze persoanele cu venituri foarte mari.
Hillary Clinton i-a răspuns: "Vrea să facă un mare cadou celor mai bogați. Dacă aplică reducerile de impozite despre care vorbește, asta înseamnă că vor crește cele pentru clasa mijlocie".

Apoi, democrata a reamintit că Donald Trump nu a plătit impozite timp de aproape 20 de ani.

După 90 de minute cu lovituri sub centură, întreruperi repetate, încălcări ale formatului dezbaterii, Donald Trump a surprins salutând personalitatea combativă a lui Hillary Clinton care, la rândul ei, a spus că un lucru pozitiv în favoarea candidatului republican sunt copiii săi.

După schimbul de complimente, la final cei doi și-au strâns mâinile.

Următoare dezbatere electorală, ultima înainte de scrutinul din 8 noiembrie, va avea loc pe 19 octombrie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră