Încă o GREVĂ la căile ferate germane! Sindicatul vrea să depășească propriul record de durată

18 Mai 2015
Încă o GREVĂ la căile ferate germane! Sindicatul vrea să depășească propriul record de durată
 Sindicatul conductorilor de tren de la căile ferate germane GDL intenționează să lanseze o nouă grevă, a noua, în cadrul lungului și complicatului contencios pe care îl are cu conducerea Deutsche Bahn. Următoarea grevă ar urma să fie și mai lungă decât precedenta, care era fusese un record de durată: o săptămână.

Sindicatul ar urma să lanseze mai întâi greva pentru transporturile de marfă, apoi de miercuri pentru transportul de călători, scrie Der Tagesspiegel. Noua grevă va îngloba cu siguranță și weekend-ul liber de Rusalii, a declarat un reprezentant sindical, citat de presa germană și occidentală.

Ultima grevă, care a avut loc chiar luna aceasta, a durat șapte zile și a fost cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn, s-a spus. Ea a provocat perturbări importante într-o țară în care 5,5 milioane de locuitori utilizează trenul zilnic și în care 620.000 de tone de marfă circulă pe căile ferate zilnic, scrie challenges.fr.

Deutsche Bahn a întrerupt negocierile salariale sâmbătă seară, a anunțat GDL.

Sindicatul GDL, care reprezintă 20.000 de conductori de tren, cere să poată negocia în numele altor angajați ai căilor ferate, în vederea obținerii unei creșteri salariale de 5% și o reducere a duratei săptămânale de muncă de la 39 la 37 de ore. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră