Destin dramatic. Fericiți că au supraviețuit unei aterizări forțate, luați ostatici de o grupare teroristă

28 Oct 2015
Destin dramatic. Fericiți că au supraviețuit unei aterizări forțate, luați ostatici de o grupare teroristă
Gruparea islamistă Al-Shebab a luat ostatice persoanele aflate la bordul unui avion cargo care s-a prăbușit miercuri la sud de Mogadiscio, informează oficiali somalezi și martori citați de DPA.

 "Confirm că acum echipajul și avionul sunt în mâinile Al-Shebab", a declarat Mohamed Hussen Shine, un purtător de cuvânt al administrației din regiune. Potrivit DPA, la bordul avionului s-ar afla 12 militari. "Al-Shebab are avionul și echipajul. Ni s-a spus că 12 oameni erau la bord, unii dintre ei americani", a adăugat Shine.

Pentagonul a confirmat că a existat un incident, dar a precizat că nu se aflau la bord civili sau militari americani. De asemenea, acesta a precizat că avionul nu era din SUA, ci dintr-o altă țară.

Avionul, care decolase de la Nairobi, transporta o încărcătură pentru trupele Uniunii Africane (UA) din Somalia când a aterizat forțat în condiții de ploaie torențială în jurul orei locale 14.20. Aparatul de zbor ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul de la Ballidogle, o bază militară pentru trupele aliate din regiune.

Anterior s-au făcut publice informații conform cărora trupele somaleze și ale UA au reușit să salveze ostaticii și să obțină controlul asupra avionului, notează DPA.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră