Despăgubiri de peste 100 milioane de dolari victimelor atentatului de la Boston

16 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Despăgubiri de peste 100 milioane de dolari victimelor atentatului de la Boston

Ţarnaev, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la moarte pentru rolul său în atentatul de la Boston. Trei persoane au murit şi peste 260 au fost rănite în atentat. Ţarnaev a comis atacul împreună cu fratele său, Tamerlan, care a murit în timp ce se opunea arestării de către autorităţi.

La audierea de vineri, judecătorul a respins cererea lui Ţarnaev de rejudecare a procesului. Atacatorul a susţinut că nu a avut parte de un proces corect din cauza publicităţii făcute în jurul cazului său.

Judecătorul a considerat invalid argumentul adus de Ţarnaev. “Nu există nici un motiv să credem că dacă procesul ar fi mutat în alt district, media locală nu i-ar acorda aceeaşi atenţie”, a declarat judecătorul George O’Toole.

Boston Globe relatează că despăgubirile de peste 100 de milioane de dolari se bazează pe un raport de consultanţă privind costurile privind îngrijirea victimelor rănite şi costurile pe care acestea le vor suporta toată viaţa din cauza rănilor.

Este însă de aşteptat ca victimele să nu primească aceste despăgubiri deoarece Ţarnaev nu are posibilitatea de a le plăti, atât timp cât se află în închisoare şi face recurs la pedeapsa capitală, decizia instanţei fiind mai mult una simbolică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră