Descoperire ȘOCANTĂ pe un vulcan din Ecuador! Ce au găsit ghizii montani în Anzii Cordilieri (VIDEO)

24 Aug 2015
Descoperire ȘOCANTĂ pe un vulcan din Ecuador! Ce au găsit ghizii montani în Anzii Cordilieri (VIDEO)
Autoritățile din Ecuador încearcă să verifice dacă trei corpuri înghețate, descoperite pe versanții înzăpeziți ai vulcanului Chimborazo, ar putea fi ale unor alpiniști francezi care au dispărut în timpul unei avalanșe care s-a produs între 1994 și 1995, relatează BBC News.
 
Ghizii montani au descoperit trupurile înghețate, sâmbătă, în timpul unei cățărări pe vulcan stins, în Anzii Cordilieri.
 
Corpurile înghețate au fost găsite cu rucsacurile în spate, echipamentul de munte și aparatele foto cu film înăuntru. 
 
În 1994, șapte alpiniști francezi și trei ghizi ecuadorieni au pierit într-o avalanșă pe Chimborazo. Rezultatele anchetei vor determina dacă trupurile descoperite sunt ale membrilor acestei expediții. Medicii legiști ar trebui să aștepte să se dezghețe corpurile pentru a le studia.
 
"Este necesar ca rămășițele să se usuce în aer liber pentru a evita degradarea țesuturilor și ajuta astfel la identificare. Suntem în curs de analizare a hainelor, iar osemintele vor fi transferate la Quito pentru a fi studiate antropologic", a declarat Fernando de la Torre, ofițerul de poliție însărcinat cu persoanele dispărute.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră