DESCOPERIRE MACABRĂ LA STRASBOURG: Rămăşiţele victimelor unui anatomist nazist!

19 Iul 2015
DESCOPERIRE MACABRĂ LA STRASBOURG: Rămăşiţele victimelor unui anatomist nazist!
Rămăşiţe ale victimelor anatomistului nazist August Hirt, conservate în eprubete şi borcane, şi despre a căror existenţă cercetătorii nu ştiau absolut nimic, au fost descoperite recent la Institutul de Medicină Legală din Strasbourg, scrie Le Monde.

Anunţul a fost făcut chiar de municipalitate, într-un comunicat în care se precizează că descoperirea a fost făcută la 9 ulie de către istoricul Raphael Toledano, autorul mai multor lucrări pe această temă, printre care şi „Numele celor 86”, un documentar realizat de Emmanuel Heyd.

Cu ajutorul directorului actual al Institutului de Medicină Legală, profesorul Jean-Sebastien Raul, cercetătorul a reuşit să identifice mai multe piese, printre care „un borcan în care erau păstrate fragmente de piele provenită de la o victimă a camerelor de gazare”, se precizează în comunicat.

Cercetătorul a mai identificat şi alte piese, printre care şi două eprubete în care se afla conţinutul intestinului şi stomacului uneia dintre victimele lagărului de concentrare alsacian Natzweiler-Struthof.

Rămăşiţele aparţin mai multora dintre cele 86 de victime ale unui proiect intitulat „colecţia de schelete evreieşti”, dorit de August Hirt.

Cea mai mare parte a pieselor, majoritatea decupate, au fost descoperite de aliaţi la scurt timp după eliberarea Strasbourg-ului în 1944, şi au fost rapid înhumate într-un cimitir evreiesc.

„Etichetele identifică fiecare piesă cu precizie şi fac referire în special la matricula 107969, care corespunde numărului care i-a fost tatuat pe antebraţ în lagărul de la Auschwitz lui Menachen Taffel, una dintre cele 86 de victime, aşa cum este confirmat de arhivele de la Auschwitz”, se precizează.

Polemica pe marginea existenţei mult timp pusă sub semnul întrebării a rămăşiţelor victimelor nazismului la Institutul din Strasbourg a fost relansată în ianuarie după publicarea unei cărţi a medicului şi cronicarului Michel Cymes, consacrată medicilor din lagărele de concentrare.

În această carte publicată în ianuarie, Michel Cymes a citat mărturii potrivit cărora fragmentele anatomice ale celor 86 de victime încă mai erau păstrate la Institut.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră