GERMANIA. Nu avea nici măcar Bacalaureatul luat, dar a stat 11 ani în Bundestag!

22 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
GERMANIA. Nu avea nici măcar Bacalaureatul luat, dar a stat 11 ani în Bundestag!


Pe scurt, uimire mare în Germania, după ce  o deputată a pretins timp de 11 ani că are alte studii decât cele din realitate, falsificându-și CV-ul. Este vorba despre Petra Hinz, care, timp de 11 ani, a fost deputată în Bundestag, până când scandalul privind studiile ei a determinat-o să demisioneze.
Doamna Hinz pretindea că este avocată, dar nici nu a călcat pe la Facultatea de Drept. Și, mai mult de atât, nici măcar nu avea diplomă de Bacalaureat!
Informațiile despre ea au apărut în Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) și Neue Ruhr Zeitung (NRZ), dar cazul a devenit de notorietate în toată presa germană zilele acestea.
De tot râsul este ceea ce a transmis publicului avocatul (măcar acesta o fi avocat, cu studii în regulă!!!) acesteia, și anume că doamna deputat NU ȘTIE din ce motive a falsificat mare parte din CV-ul său.
Hinz ar fi încercat să dea examenul de Bacalaureat mai târziu, în anii 1990, pentru a corecta măcar o parte dintre minciuni, scrie dw.de. A abandonat însă cu un an mai târziu aceste planuri, ”din lipsă de timp”. Reprezentantul său legal a subliniat însă că Hinz nu a desfășurat niciodată activități de consiliere juridică.
Conform administrației Bundestag-ului, politiciana SPD nu va răspunde legal pentru falsificarea CV-ului. Hinz este activă în Parlamentul german din 2005. Fiecare deputat este răspunzător pentru declarațiile pe care le face, a adăugat un purtător de cuvânt al instituției.

Alte stiri din Externe

Ultima oră