Demisie la Casa Albă. I-a "trântit uşa în faţă"

21 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Demisie la Casa Albă. I-a "trântit uşa în faţă"

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, şi-a anunţat vineri demisia din funcţie. El i-a transmis preşedintelui american Donald Trump că nu este de acord cu numirea bancherului Anthony Scaramucci ca director de comunicare.

Trump i-a cerut lui Spicer să rămână în funcţie, dar acesta i-a transmis preşedintelui că numirea lui Anthony Scaramucci este o greşeală foarte mare, potrivit unei persoane din anturajul Casei Albe citate de New York Times, relatează mediafax.ro.

Informaţia a fost confirmată de un oficial al Casei Albe, citat de agenţia Reuters, dar încă nu a apărut niciun comunicat din partea preşedinţiei SUA.

Jonathan Karl, corespondent pentru ABC News la Casa Albă, a precizat că l-a întrebat pe Sean Spicer despre numirea lui Scaramucci, iar purtătorul de cuvânt i-a "trântit uşa în faţă".

Sean Spicer, în vârstă de 45 de ani, a fost numit purtător de cuvânt al preşedinţie Statelor Unite la 20 ianuarie. El a fost director de comunicare pentru Comitetul Naţional al Partidului Republican din 2011 până în 2017.

Sean Spice a avut un mandat extrem de controversat ca purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, în timpul căruia a ajuns să interzică prezenţa camerelor video la conferinţele de presă de la Casa Albă.

Totuşi, Sean Spicer aducea ratinguri importante pentru televiziunile americane, care atrăgeau atenţia asupra declaraţiilor sale contradictorii şi de multe ori nepotrivite cu opiniile exprimate de Donald Trump, relatează news.ro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră