De teama violenţelor antirefugiaţi, Germania interzice manifestaţiile la Heidenau

28 Aug 2015
De teama violenţelor antirefugiaţi, Germania interzice manifestaţiile la Heidenau
Justiția germană a restabilit în apel vineri seara interdicția de a manifesta în acest weekend la Heidenau (est), decretată de autoritățile locale pentru a evita noi confruntări cu extrema dreaptă, ostilă sosirii unor refugiați în oraș, relatează lepoint.fr.

.Autorităţile locale, după confruntări între poliţie şi extrema-dreată, care s-au soldat cu 30 de răniţi weekend-ul trecut, au interzis orice manifestaţie de vineri de la prânz până luni dimineaţa, explicând faptul că poliţia locală nu are destule efective pentru a asigura securitatatea manifestaţiei.

Tribunalul administrativ din Dresda, la care a făcut apel un militant antifascist, care avea de gând să participe vineri la o “sărbătoare de bun-venit” pentru refugiaţi, a apreciat această interdicţie drept ilegală, apreciind că poliţia poate primi întăriri din alte landuri.

Curtea administrativă de apel din Saxonia a validat organizarea de manifestații antifasciste anunțate pentru vineri, dar a interzis orice altă manifestație la Heidenau până luni. 
O manifestație de solidaritate s-a desfășurat normal după-amiază, cu distribuirea de ajutoare pentru cei 250 de refugiați din centrul de la Heidenau. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră