De la Familia Simpson la Casa Alba. Donald Trump da peste cap America

31 Iul 2015
De la Familia Simpson la Casa Alba. Donald Trump da peste cap America
Guralivul Donald Trump da peste cap scena poltica americana si reduce  sansele republicanilor  de a-si aduce un om la Casa Alba.
Ultimele sondaje il dau pe Trump ca pricipal favorit in cursa pentru nominalizarea republicana la alegerile prezidentiale.

Creditat fara nici o sansa in momentul intrarii in cursa, Donald Trump  este creditat acum cu circa 25% din intentiile de vot ale alegatorilor republicani, cu mult peste cei 12% dintre votanti care-l prefera pe Jeb Bush.

Paradoxal, dar cele doua mari gafe semnalate de analistii politici- catalogarea imigrantilor mexicani ca fiind infractori dar si ironizarea lui McCain care, spune Trump, este considerat erou pentru ca a fost capturat de vietnamezi- i-a adus o crestere in intentiile de vot.

Asta spune multe  despre”bulele” de intoleranta si extremism existente in orice comunitate.

Strategii republicani privesc cu groaza simularile in care Trump , chiar scos de Bush-cum spera toata lumea- din cursa nominalizarii ,ar putea fi o piatra de moara daca va candida independent. O comfruntare Hillary Clinton-Jeb Bush ar fi debalansata de Trump care ar fura din voturile republicanului. Astfel, intr-o confruntare nationala Bush-Hillary-Trump, sondajele arata ca Trump si Bush ar obtine 23% fiecare iar Clinton ar castiga cu 37%.

Este invocata si istoria alegerilor cand , in 1992, republicanul Ross Perot a luat din voturile lui George Bush-senior si i-a permis democratului Bill Clinton sa devina presedinte.

Asa ca republicanii sunt in alerta pentru ca prezenta lui Trump ar anula orice sansa a unui candidat a Partidului Republican.
Si atunci de ce n-ar fi Trump candidatul oficial al partidului, asa cum considera acum alegatorii?

Sefii partidului exclud o asemenea varianta, il considera populist si nu cred ca este o solutie  buna pentru Casa Alba.

Deocamdata toata lumea spera ca e doar un foc de paie si se amuza cu predictia celebrului serial Familia Simpson care, cu multi ani in urma, vorbea despre dezastrul lasat de “presedintele Trump”: o America falita.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră