Scandal la Davos: 17 soldaţi de la pază şi protecţie, prinşi că se drogau

23 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal la Davos: 17 soldaţi de la pază şi protecţie, prinşi că se drogau

În urma testelor antidrog, 12 au fost depistaţi că luau canabis, iar cinci cocaină. Purtătorul de cuvânt al Armatei elveţiene, Stefan Hofer, a declarat pentru BBC că poliţia militară a fost chemată să investigheze unitatea unde se aflau aceştia pentru posibil abuz de droguri. Armata elveţiană a mobilizat 4000 de soldaţi la forumul de la Davos.

Conform lui Hofer, soldaţii care prizau cocaină au fost trimişi acasă şi vor fi sancţionaţi disciplinar. Un soldat care deţinea 3 grame de cocaină va fi urmărit penal. Cei 7 soldaţi care foloseau canabis vor fi, de asemenea, sancţionaţi disciplinar, dar vor rămâne la Davos, deoarece consumul de canabis este considerat o infracţiune minoră.

În unitatea vizată de controlul poliţiei militare sunt soldaţi din regiunea elveţiană Graubuenden. Forumul Economic Mondial se desfăşoară în nordul Elveţiei, în fiecare an, şi reuneşte lideri politici şi economici cu scopul declarat de a îmbunătăţi situaţia mondială. A fost înfiinţat în 1971, ca fundaţie non-profit, şi are sediul central la Geneva, în Elveţia.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră