LOVITURĂ. Daily Mail nu mai este sursă de încredere pentru Wikipedia!

10 Feb 2017
LOVITURĂ. Daily Mail nu mai este sursă de încredere pentru Wikipedia!

Wikipedia nu va mai folosi ca sursă cotidianul britanic conservator Daily Mail. Este o decizie luată aproape unanim de contributorii celebrei enciclopedii online, construită chiar de către utilizatorii ei, scrie rfi.ro.

"Wikipedia practic a interzis utilizarea Daily Mail, fiindcă nu consideră ziarul o sursă de încredere", scrie Mashable, anunțând decizia de miercuri a contributorilor Wikipedia. Dezbaterea care a dus la această decizie este disponibilă online.
Mashable a spus că fiabilitatea Daily Mail, ziar popular și conservator britanic, a fost subiectul dezbaterii începând încă din 2015, dacă nu chiar mai devreme.

Dar discuția despre oportunitatea folosirii ziarului ca sursă a fost reaprinsă în ianuarie, după ce un colaborator  a reușit să genereze o campanie împotriva acestui ziar.
Contributorii sunt în prezent invitați de către Wikipedia ca, ori de câte ori este posibil, să se abțină de la utilizarea ca sursă a ziarului Daily Mail.

Publicația Engadget crede că această decizie este de-a dreptul "dramatică" pentru Wikipedia. Și asta în condițiile în care publicații în mod ostentativ părtinitoare, precum Russia Today - sprijinită de Guvernul rus – nu sunt supuse unei interdicții similare. ”Iar editorii îndrăznesc să spună că acesta nu e favoritism?", întreabă Endgadget.

Însă cei care contribuie la enciclopedia online spun că sunt deschiși la discuții și despre alte "surse  rele".

Alte stiri din Externe

Ultima oră