Dacă te îngrijorează refugiaţii, nu mai sprijini teroriştii! Cine pune degetul pe rana crizei imigranţilor

15 Sep 2015
Dacă te îngrijorează refugiaţii, nu mai sprijini teroriştii! Cine pune degetul pe rana crizei imigranţilor
Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a acordat un interviu postului de televiziune Russia Today, în care abordează motivele care au dus la declanşarea crizei refugiaţilor în Europa.
Bashar al-Assad spune că Europa nu tratează cauza problemei, iar dezbaterile pe tema refugiaţilor sunt artificiale. 
 
„Problema nu este că Europa nu îi acceptă sau nu îi consideră refugiaţi, problema este că Europa nu tratează cauza. Dacă te îngrijorează (refugiaţii, n.r), atunci nu mai sprijini teroriştii. Asta credem noi despre această criză. Ăsta e miezul întregii probleme a refugiaţilor”, a spus Bashar al-Assad.
 
„Dacă întrebăm orice sirian despre ce îşi doreşte azi, primul lucru pe care îl va spune este Ne dorim securitate şi siguranţă pentru fiecare persoană şi fiecare familie”, spune preşedintele sirian, adăugând că forţele politice ar trebui să fie unite în jurul a ceea ce îşi doreşte poporul sirian.
 
Assad e de părere că dialogul în Siria trebuie continuat, pentru a se ajunge la consens, care nu poate fi, însă implementat dacă nu se învinge terorismul în Siria.
 
„Dacă vrei să implementezi ceva real, e imposobil să o faci în timp ce ai oameni ucişi, vărsare de sânge, oameni care nu trăiesc în siguranţă”, spune şeful statului sirian.
 
Bashar al-Assad a făcut un apel  către toate partidele să se unească în lupta împotriva teorismului. „Numai prin dialog şi printr-un proces politic ne putem atinge obiectivele, iar sirienii îşi pot decide singuri soarta”, a conchis preşedintele Siriei.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră