Cutremurul din Nepal. Un nou bilanț anunță peste 2.000 de morți și 5.000 de răniți! (VIDEO)

26 Apr 2015
Cutremurul din Nepal. Un nou bilanț anunță peste 2.000 de morți și 5.000 de răniți! (VIDEO)
UPDATE 12:05 - Cel puțin 2.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 ce a devastat sâmbătă Nepalul.

Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Kamal Singh Ban, a declarat că 1.953 de persoane au murit numai în Nepal. În India, autoritățile au anunțat 53 de morți. Potrivit presei oficiale chineze, 17 persoane și-au pierdut viața în Tibet în urma seismului.
.................................................

Guvernul a anunțat, astăzi, un nou bilanț al cutremurului de magnitudine 7,8 care a devastat Nepalul. Astfel, potrivit datelor ofiale, bilanțul se ridică la 1.805 morți și cel puțin 5,000 de răniți, relatează agenția DPA.

"Cele mai mari distrugeri au avut loc în districtul Gorkha (n.r. vest de Kathmandu), epicentrul seismului. Armata nepaleză a lansat o operațiune de salvare folosind elicoptere cu echipamente cu vedere nocturnă", a declarat ministrul nepalez al informațiilor Minendra Rijal.

Șeful Societății Naționale de Geologie, Lokbijay Adhikari, a declarat pentru Kantipur că 65 de replici au avut loc în Nepal în opt ore după primul cutremur.

Pe Everest, bilanțul a ajuns la 14 morți

Un responsabil nepalez a declarat pentru AFP că 14 persoane au fost ucise pe muntele Everest într-o avalanșă declanșată de cutremurul din Nepalul sâmbătă.

"Paisprezece decese au fost confirmate până acum. Ne temem că bilanțul ar crește. Încercăm să trimitem la fața locului elicoptere", a spus Gyanendra Kumar Shrestha. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră