Italia s-a cutremurat din nou. Trei seisme puternice în patru ore: Un mort, mai mulți răniţi, clădiri prăbușite (VIDEO)

27 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Italia s-a cutremurat din nou. Trei seisme puternice în patru ore: Un mort, mai mulți răniţi, clădiri prăbușite (VIDEO)

La două ore după, un alt seism, mai puternic, a zguduit Italia. Magnitudinea a fost de 5,9. S-au prăbușit parţial câteva clădiri vechi şi câteva persoane au fost rănite.

Un al treilea cutremur, cu magnitudinea 4,6 grade pe Richter, s-a produs la ora locală 23.42 (00.42 ora României).

Potrivit La Repubblica, o persoană şi-a pierdut viaţa la Tolentino. Este vorba despre un bătrân care a făcut infarct.

În urma celor trei seisme, mai multe persoane au fost rănite, un copil fiind transportat la spital în stare gravă.

Şeful Departamentului pentru Protecţie Civilă, Fabrizio Curcio, a declarat că “zeci” de oameni au fost răniţi, dar numai patru sunt în stare gravă. Viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol.

“Situaţia nu este atât de catastrofală pe cât ne temeam”, a precizat Curcio.

Zona afectată de cele trei cutremure este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată pe 24 august de un seism violent soldat cu aproape 300 de morţi.

Seismele au fost resimțite din Perugia, în Umbria, şi Roma şi până în Aquila, unde un puternic seism a ucis peste 300 de oameni în 2009.

Sute de locuinţe au rămas fără energie electrică după ce s-au prăbuşit mai mulţi stâlpi de reţea. Autorităţile au anunţat că şcolile din Macerata, L'Aquila, Camerino, Assisi, Bastia Umbra, Terni, Rieti, Ascoli Piceno, Perugia, Teramo şi Castelli vor fi închise astăzi.

La Roma, sediul Regiunii Lazio a fost evacuat după ce în pereţi au apărut crăpături iar partida de fotbal din Serie A dintre Lazio Roma şi Cagliari a fost întreruptă.

La Camerino, în regiunea Marche, o clopotniţă a căzut peste o clădire.

Un drum care face legătură cu satele din zona de munte, de-a lungul râului Nera, a fost blocat de bolovani mari, unii de mărimea unei maşini, care au căzut peste el.

Premierul Matteo Renzi s-a întors de urgenţă la Roma, pentru a monitoriza situaţia şi a coordona activitatea autorităţilor.

Specialiștii spun că seismele au legătură cu cel din august, care a distrus localitatea Amatrice și care ar fi activat o nouă falie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră