Ultimul bilanț al tragediei din Nepal este crunt: 4.310 morți și aproape 8.000 de răniți!

28 Apr 2015
Ultimul bilanț al tragediei din Nepal este crunt: 4.310 morți și aproape 8.000 de răniți!
Cel mai recent bulanț al cutremurului care a zguduit sâmbătă Nepalul este tragic: 4.310 morți și 7.953 de răniți! Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal. În țările vecine cu Nepalul, circa 100 de persoane și-au pierdut viața în catastrofă. 

Un oficial din Kathmandu, Ek Narayan Aryal, a declarat că au fost distribuite corturi şi apă în zece locaţii din capitală, dar că replicile au lăsat populaţia foarte speriată.
 
"Au fost aproximativ 100 de cutremure şi replici, ceea ce a îngreunat eforturile de salvare. Chiar şi salvatorii sunt speriaţi şi fug din cauza lor", a declarat Aryal.
 
Zeci de mii de persoane şi-au petrecut noaptea în parcuri sau pe un teren de golf. Altele au campat în pieţe înconjurate de dărâmături.
 
Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost cel mai grav din Nepal în peste 80 de ani.  A distrus zone întregi din cartierele vechi ale capitalei nepaleze Kathmandu şi a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit în India, Bangladesh, Tibet şi Pakistan.

De asemenea, a declanșat o serie de avalanșe pe Muntele Everest unde se aflau sute de persoane la începutul sezonului de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise. 
 
Cel mai puternic cutremur din Nepal a avut loc în 1934 şi a avut 8 grade. Acesta a distrus oraşele Kathmandu, Bhaktapur şi Patan. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră