Cutremur de 7,7 grade lângă Insulele Solomon

08 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cutremur de 7,7 grade lângă Insulele Solomon

"Pe baza datelor disponibile, cutremurul ar putea genera valuri tsunami care ar putea afecta zonele de coastă, chiar şi mai departe de epicentrul seismului. Se face o analiză pentru a stabili dacă există o ameninţare de tsunami pentru Hawaii", a anunţat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific .

Cutremurul s-a produs la mai puţin de 30 km depărtare de insula Makira şi la 70 km sud-vest de oraşul Kirakira, vineri în jurul orei locale 4:38 a.m. (joi, 12:38 p.m. ET).

Este posibil ca valurile tsunami să apară în următoarele trei ore de-a lungul coastelor Insulelor Solomon, Vanuatu, Papua Noua Guinee, Noua Caledonie, Tuvalu şi Kosrae.

"Cutremurul a fost unul dintre cele mai mari şi de durată pe care le-am simţit", spune Tali Hong, locuitor al capitalei Insulelor Solomon, Honiara, situată la 200 kilometri nord-vest de epicentrul cutremurului.  "M-am născut  şi trăiesc aici de când mă ştiu", a adăugat el.

"Sunt în centrul capitalei Honiara, într-una din marile zone urbane. Tocmai am verificat cu vecinii zonele din împrejurimi. Nu sunt pagube vizibile. Oricum, în acest moment nu avem curent electric", a mai spus Hong.

Alte stiri din Externe

Ultima oră